Technobobbie, overal aanwezig in je huis

 

Ze zijn er al. De eerste huishoud robots zijn een feit en worden al gebruikt. Dat luidt het begin in van een nieuw tijdperk. De technologie houdt niet op bij internet, maar dit was slechts de aanzet tot een veel grotere ontwikkeling, namelijk de nieuwe huisgenoot genaamd technobobbie. En dat beperkt zich niet tot de rondhobbelende stofzuigrobot die nu nog erg onhandig blijft steken achter meubels en andere obstakels terwijl hij ijverig zijn werk probeert te doen. Nee, technobobbie bestaat straks uit een geheel van tentakels die zich door ons hele huis verdeeld heeft. Van de koelkast tot de wasmachine en onze lits jumeaux. Want natuurlijk moet er iemand zijn die in de gaten houdt wanneer onze lakens verschoond moeten worden aan de hand van de aanwezigheid van een bepaalde hoeveelheid bactreriën of zuurgraad.

Paypal heeft nu al de eerste stappen ondernomen om aanzet te geven voor het maken van apps die geschikt zijn voor een betaalsysteem op verschillende gebieden. Want hoe makkelijk is het om onze boodschappen te kunnen doen aan de hand van een automatisch gegenereerde boodschappenlijst via de koelkast en voorraadkelder, waar je alleen even een fles of boterkuipje langs hoeft te halen over de scan. Een druk op de knop is dan al genoeg om de volgende dag je boodschappen aan huis te laten bezorgen die op een gemakkelijke manier betaald zijn via Paypal.

Of stel je je eens voor dat je voor je kledingkast staat en je ziet dat er een vlek op dat paarse truitje zit. Je houdt het truitje voor de scan en roept 'Zalando kortingscode', waarna er op je kast een beeld verschijnt van de diverse kortingscodes die op dat moment geldig zijn. Daarna geeft je het commando truitje Zalando en voila, het hele assortiment aan paarse truitjes verschijnt op je kast in exact de zelfde kleur als het exemplaar waar de vlek op zat. Het uitzoeken, bestellen en betalen met je Zalando kortingscode is dan eigenlijk alleen nog maar een kwestie van een paar drukken op de knop.

En is het leven over een paar decennia steeds simpeler. Je krijgt te horen van je technobobbie dat het tijd is om je vriezer te ontdooien, de glazenwasser te bellen en om je rozen te snoeien. Terwijl jij op je werk bent – als je daar al de deur voor uit moet tenminste- wordt je huisje gepoetst, precies wanneer het de stoffigheid bereikt heeft die jij niet meer tolerabel vindt en als je thuis komt, is je huisje op temperatuur, de wijn staat klaar en je maaltijd staat al gaar te koken in de magnetron. Afwassen hoeft niet meer, want alle vaat is zelfreinigend.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>